Tekniken går frammåt, varför inte vi?

Tekniken Går fort frammåt, så fort att vi absolut inte kan hinna med varje uppdatering av all teknologi som företag spottar ut.
Men det som är lustigt är ju att bara för att det går så fort och att det kommer så mycket på samma gång så stänger vi det, mer eller mindre, ute och vi uppdaterar oss inte alls om viss teknik. I stället sätter vi oss på tvären och säger att den tekniken inte kommit tilräckligt långt eller är tillräkligt stabil än för att uppmärksammas, när vi inte har en aning om hur långt de har kommit.

Ett exempel det det ovanstående är el-bilar, de har kommit så långt att de håller på att lansera bilar som går så fort som 300 km/h och har batterier som håller i 45 mil men ändå sätter sig alla på tvären och säger "de har inte kommit så långt med den tekniken än men jag kan tänka mig att skaffa en när de gör en el-bil som kan ersätta en vanlig.".

Ett ännu mer facinerande exempel är ju faktiskt de egna el-källor som man kan skaffa till sitt hem för att dra ner på sina elräkningar. Där har vi både det problemet i det första exemplet OCH att REGERINGEN sätter lagar och regler som gör att det nästan är omöjligt att ha det, deras anledningen till det är "om det blir fel kan den strömmen gå bakvägen ut i elnätet och kortsluta och förstöra" ja, det kan väll ligga en sanning i det OM DET GÖRS PÅ FEL SÄTT!!!
Men om en behörig elektriker gör det och det sätts en standar för hur det ska se ut så finns ju inte det problemet eller hur? Då blir ju alla glada, förutom regeringen som inte för lika mycket skatt. Vänta här nu, det var ju hos dem problemet låg, eller hur ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0